Δημαρχείο Ιωαννίνων – 16.04.2024

Με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα συζητήσαμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών, ειδικά όταν στο τιμόνι υπάρχουν άνθρωποι με όραμα για το τόπο τους. Είναι ανάγκη να στηρίξουμε το έργο των Δήμων, ειδικά στην περιφέρεια, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και τις απαραίτητες υποδομές. Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και κυρίως η παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους.

Οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούν σημαντικό όχημα για την ενίσχυση του παραγωγικού και επιχειρηματικού μοντέλου της περιφερειακής οικονομίας και της κοινωνίας και παράγει. Με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλη Κολιό μιλήσαμε για τις προκλήσεις που υπάρχουν και την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Η επιτυχημένη πορεία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πίνδος αποδεικνύει ότι το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Οφείλουμε να στηρίξουμε την ελληνική παραγωγή και την υγιή επιχειρηματικότητα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου και τον Γενικό Διευθυντή Λάζαρο Τσιακανίκα που με υποδέχθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων.